onderzoek naar doorstart exel lemele

“Het is een klap voor het dorp,” zegt medewerker Sanne Koster van curator Dignus Meulenberg.

De rechtbank in Zwolle heeft maandagmiddag 12 november het faillissement uitgesproken van Exel’s Aannemingsbedrijf Lemele. Dit bedrijf is onderdeel van de Exel Lemele Bouwgroep. De crisis in de bouwwereld werd het bedrijf fataal.

Meulenberg en Koster onderzoeken namens advocatenkantoor Benthem Gratama de mogelijkheden voor een doorstart. “Er hebben al veel gegadigden geïnformeerd naar de mogelijkheden om het bedrijf of delen daarvan over te nemen. Wat dat concreet gaat opleveren is eveneens nog niet bekend.”

Wat het faillissement allemaal teweeg brengt wordt momenteel in kaart gebracht. De gevolgen voor bijvoorbeeld de opdrachtgevers en de leveranciers zijn nog niet duidelijk. “We zijn nu druk bezig om de situatie in beeld te brengen,” vertelt Koster.

Wel is duidelijk dat de 69 personeelsleden, voornamelijk afkomstig uit Lemele en omgeving, voorlopig op straat staan. Het personeel kreeg vorige week maandag te horen dat het doek gevallen was. Donderdag werden ze geacht hun auto’s en materialen in te leveren. De loonverplichtingen konden niet meer worden voldaan en worden volgens de loongarantieregeling door het UWV overgenomen.

Exel werd opgericht in 1964 en werd vooral bekend door stallenbouw in de agrarische sector. Exel Lemele Bouwgroep bestaat uit drie delen: Exel’s Aannemingsbedrijf Lemele, Exel Lemele Projectontwikkeling en Timmerfabriek Tifa Lemele. Die laatste twee zijn niet failliet en draaien dus gewoon door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.