onderwijs en winkeliers verlengen samenwerking

Landstede MBO, Carmel College Salland en het Raalter bedrijfsleven gaan samen door met het opleiden van leerlingen en studenten in de beroepspraktijk. Leerlingen en studenten kunnen ervaring opdoen bij de Hema Raalte, C1000 Noord, Schutte Intersport, Stout Jeans en Wendy Jeugdmode. Die samenwerking verloopt zo succesvol dat de deelnemende partijen vanmiddag een overeenkomst hebben ondertekend voor de komende vijf jaar.

Zowel Landstede MBO als het Carmel College Salland willen graag dat hun studenten en leerlingen zich een goed beeld kunnen vormen van het werken in de handel. Scholen en bedrijven hebben elkaar hier bij nodig. Daarom hebben de onderwijsinstellingen de samenwerking gezocht met het bedrijfsleven in Raalte. De leerlingen kunnen terecht bij de Hema, C1000 Noord, Schutte Intersport, Stout Jeans en Wendy Jeugdmode. Daar leren ze bijvoorbeeld etaleren, hoe ze een webshop moeten opzetten, ze krijgen rondleidingen, excursies en workshops van mensen uit de praktijk.

De samenwerking is zo goed bevallen dat de betrokken partijen deze wilden bestendigen door het tekenen van een samenwerkingscontract voor de periode van vijf jaar. Daarmee komen de betrokken partijen overeen dat ze actief zullen meewerken aan de lopende activiteiten: stage en leidinggeven, outlet store en webwinkel, training en opleiding op locatie, bedrijfsbezoeken etcetera. In overleg met elkaar kunnen er nieuwe projecten worden opgestart. Waar mogelijk zullen de ondernemers proberen om andere ondernemers te betrekken bij de samenwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.