omgekeerd inzamelen succesvol in olst wijhe

De overstap op een vierwekelijkse inzameling van het restafval in de gemeente Olst-Wijhe blijkt succesvol te zijn. Per 1 maart van dit jaar is de gemeente overgestapt en uit de cijfers van het eerste half jaar blijkt dat het ‘omgekeerd inzamelen’ het goed doet. De hoeveelheid restafval is het eerste half jaar van 2012 met 27% gedaald ten opzicht van het eerste half jaar van 2011. De inzameling van kunststof is juist met 18% toegenomen. Dit is goed aangezien het hergebruikt wordt. De hoeveelheid gescheiden GFT is met maar liefst 100% toegenomen, wat natuurlijk ook te maken heeft met de GFT-container die in het buitengebied weer in gebruik is genomen.

Het project wordt omgekeerd inzamelen genoemd en dat heeft er vooral mee te maken dat de gemeente voor de ‘grondstoffen’ zoals kunststof en GFT een hogere service biedt dan voor restafval.

Doelen voor 2014

In het plan ‘Van afval naar grondstof’ heeft de raad in 2011 de doelen voor 2014 vastgesteld. Voor restafval is het doel 247 kilogram per huishouden per jaar, 325 kilogram GFT afval per jaar en 50 kilogram kunststof per jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.