nieuwbouw adelaarshorst financiele kwestie

Wanneer de nieuwbouw van stadion de Adelaarshorst van start gaat, is afhankelijk van de financiën. Dat heeft Go Ahead Eagles woensdagavond bekend gemaakt tijdens de presentatie van de nieuwbouwplannen aan de buurt. Ongeveer vijftig mensen kwamen woensdagavond luisteren naar de plannen.

De voetbalclub is nog druk bezig om de bouwvergunningen rond te krijgen. De ultieme wens is nog steeds om de eerste twee bouwfases in de zomer van 2013 uit te voeren. Door 41 appartementen achter de nieuwe Leo Halle Tribune te bouwen, moet er geld binnen komen. Deze lening wordt aangegaan zodra de jaarlijkse financieringslasten worden gedekt met onder meer VIP-boxen. Wanneer dat is gebeurd, dan is het laatste woord aan de aandeelhouders van de voetbalclub.

Eagles is momenteel dan ook druk bezig om bedrijven te interesseren voor VIP-boxen of exclusieve stoelen in de nieuwe tribunelaag. “De club beseft dat er nog een behoorlijke uitdaging wacht. Ook de economische recessie rijdt de club in de wielen. Dat maakt het lastiger om de VIP-boxen en exclusieve seats te slijten. Maar ook banken verstrekken minder eenvoudig een lening”, schrijft de club op haar digitale thuishaven.

Wat betreft de benodigde vergunningen en wijziging van het bestemmingsplan, is de club optimistisch. “Verwacht wordt dat dit geen belemmering zal zijn bij de ambitie om in de zomer van 2013 te kunnen starten met één of met beide fases.”

Op de informatieavond voor de buurt is globaal geschetst wat het beeld is als beide tribunes en de appartementen zijn gerealiseerd. Dit zijn geen gedetailleerde bouwtekeningen. “Er is ook geen sprake van dat, zoals nu op supportersfora wordt gesuggereerd, de Leo Halle Tribune pas op twee meter hoogte begint, waardoor er achter het doel een hoge muur zou verrijzen. Zodra de tekeningen voor de Leo Halle Tribune zijn afgerond zal Go Ahead Eagles hierover in eerste instantie in gesprek gaan met de Supportersraad.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.