minder financiele ruimte voor verbreding n35

CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (uit Laag Zuthem) heeft er weinig goede woorden voor over. “Als CDA zijn we erg verbolgen over de zoveelste concessie van de VVD ten opzichte van de eigen verkiezingsbeloften. Dit is geen bezuiniging, maar een verschuiving van geld naar de begroting Sociale Zaken om een PvdA-wens te honoreren. Ook is het slecht voor de werkgelegenheid in de bouwsector dat er minder projecten in wegen en spoor gerealiseerd kunnen worden.”

“De gevolgen voor concrete projecten zoals de A1 en de N35 zijn nog niet duidelijk. Zeker is dat er nu (veel) minder ruimte is om nieuwe verplichtingen, zoals verbreding van de N35 bij Raalte, aan te gaan. Of ook bezuinigd moet worden op lopende verbredingen (Zwolle-Wijthmen en Wierden-Nijverdal) is niet duidelijk; dat wordt nu uitgewerkt en zal de komende weken duidelijk worden. Als CDA blijven we strijden voor de N35 en we zullen het kabinet blijven herinneren aan bestuurlijke afspraken en beloftes,” aldus Van Hijum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.