mensink vanaf januari in bestuur bouwbasic

Gonard Mensink van Bouwbedrijf Mensink in Broekland neemt per 1 januari 2013 plaats in het bestuur van Bouwbasic. Dit is het opleidingsbedrijf voor de nieuwe generatie timmerlieden, metselaars, tegelzetters en voegers uit de regio’s Raalte, Deventer en Zutphen. Bouwbasic is eigendom van de gezamenlijke aannemers uit deze regio’s en staat voor een grote uitdaging. Door het teruglopende werkaanbod is het namelijk lastig om opleidingsplaatsen te vinden voor alle leerlingen, waardoor de kans bestaat dat zij te weinig praktijkervaring opdoen op de bouwplaatsen. Daarnaast kiezen jongeren steeds minder vaak voor techniek, waardoor technische opleidingen steeds breder worden.

Mensink: “Op dit moment is de uitstroom uit de sector bijzonder groot en is het opleiden van vakmensen bij veel bouwbedrijven op een laag pitje komen te staan. Dit is voor de toekomst van de sector een slechte zaak.” Om het tij te keren gaat Bouwbasic deelnemen aan de TechniCampus. Dit is een initiatief van de gemeente Deventer en vormt een overkoepelend opleidingsbedrijf voor de bouw, groot en klein metaal en voor installatiewerk. TechniCampus werkt hiervoor samen met het ROC Aventus, de Saxion Hogeschool en waar mogelijk met de Universiteit Twente.

Bouwbedrijf Mensink is een erkend leerbedrijf en hecht veel waarde aan het opleiden van nieuwe vakmensen. Het bedrijf is op dit moment bezig met het opleiden van zes jongeren. Mensink: “Dit kost relatief veel tijd maar dat betaalt zich op de lange termijn vanzelf weer terug. Mede omdat vrijwel iedereen zijn opleiding binnen het bedrijf heeft gehad, is de saamhorigheid en de betrokkenheid van de medewerkers bijzonder groot. Daardoor kan ons bedrijf zich op dit moment onderscheiden in de markt en tegen concurrerende prijzen werken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.