maatman genieten dat we er zo goed voor staan

Dat het eerste team van Rohda Raalte op een gedeelde eerste plaats in de Hoofdklasse C staat, maakt de druk niet groter. Dat zegt trainer Kick Maatman. “Wij hebben hele duidelijke doelstellingen gevormd binnen de club en ook zeker met het eerste elftal. Ik vind dat we vooral moeten genieten van het feit dat we er zo goed voor staan.”

Maatman: “Dat we nog steeds ongeslagen zijn maakt het nog completer, omdat het op zichzelf ook een uitdaging is om dat zo lang mogelijk vol te houden. We zijn zeer tevreden over de persoonlijke ontwikkeling van een groot aantal spelers en de teamprestaties zijn top tot dusver. Uiteraard willen we de eerste nederlaag zo lang mogelijk uitstellen, maar samengevat voel ik niet de extra druk die bij de koppositie hoort. En ik heb het idee dat mijn spelers er ook vrij relaxed mee omgaan.”

Het vlaggenschip van Rohda Raalte treedt zondag in eigen huis aan tegen de amateurs van NEC. “NEC is voor ons de afgelopen twee seizoenen een absoluut gelijkwaardige tegenstander geweest, waarbij het alle vier de duels een dubbeltje op zijn kant is geweest. Dat zij nu in de middenmoot staan, zegt mij over dit onderlinge treffen dan ook helemaal niets. Het is een ploeg om absoluut rekening mee te houden, ook getuige de uitoverwinning bij Alcides een aantal weken geleden. Neemt niet weg dat Rohda wederom volledig van eigen krachten en spel zal uitgaan en deze wedstrijd met vertrouwen gaat oppakken.”

Maatman kan zondag over een bijna volledig fitte selectie beschikken. Alleen de langdurig geblesseerden Bas Tuitert en Maurice Tepperik zijn er nog niet bij. “De rest van de selectie is fit en gretig en dus inzetbaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.