luisman wint nationale veldrit veldhoven

In het Brabantse Veldhoven werd op zondag 11 november een Nationale Veldrit georganiseerd. Jordy Luisman stond namens ATB & Cyclocross Team Lemelerveld aan het vertrek van deze cross in de categorie Elite Heren. Het parcours in Veldhoven lag er droog en supersnel bij.

Jordy begon de wedstrijd perfect met een kopstart en sloeg zelfs al een klein gaatje in de eerste ronde. Helaas werd deze voorsprong snel teniet gedaan door een kleine botsing met een fotograaf welke iets te ver op het parcours stond. Jordy viel terug in de groep maar liet het hier niet bij zitten. Twee ronden later plaatste hij de beslissende demarrage. Eén achtervolgende renner bleef de hele koers op een kleine tien seconden achter Jordy rijden maar in de laatste ronde werd zijn voorsprong weer groter. Jordy kwam solo over de finish en ging net als vorig jaar met de overwinning op zak huiswaarts.

In het Belgische Hamme Zogge werd op dezelfde dag de derde wedstrijd om de Superprestige verreden. Mats Lammertink stond aan het vertrek in de categorie Junioren. Op de supersnelle omloop met daarin opgenomen een aantal korte klimmetjes kwam Mats moeizaam op gang. Het kostte hem veel energie om naar voren te rijden op het snelle parcours. Mats finishte uiteindelijk als 29e in een internationaal deelnemersveld. Wereldkampioen Mathieu van der Poel won deze wedstrijd met overmacht.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.