luisman en wessel districtskampioen veldrijden

In Almelo werd zaterdag 3 november het districtskampioenschap veldrijden voor Noord/Oost Nederland gehouden. De wedstrijd werd verreden op een afwisselend parcours op wielerpark De Sumpel. Namens ATB-Team Lemelerveld stonden in vier categorieën renners aan het vertrek. Luisman en Wessel werden districtskampioen veldrijden.

Jeroen Wessel mocht het spits afbijten bij de Amateurs. Startend vanaf de tweede rij draaide hij als derde het smalle gedeelte van het parcours op. Een halve ronde later pakte Jeroen de koppositie en sloeg direct al een gat. Tot twee keer toe wist een achtervolgende renner kort bij hem te komen maar geen van beiden slaagden erin het gat definitief te dichten. Jeroen bouwde in de laatste twee ronden zijn voorsprong weer uit en kwam solo als eerste over de finish.

Na de wedstrijd voor Amateurs ging Dennis van de Kruisweg van start bij de Nieuwelingen. Dennis lootte een slechte startplek en moest plaatsnemen op de laatste startrij. Het zou een lastige opgave worden om naar voren te rijden, gezien de vele smalle passages op het parcours. Toch slaagde Dennis er in om gedurende de wedstrijd goed op te schuiven naar voren. Hij finishte uiteindelijk op een zevende plaats.

Bij de junioren stonden Raymond van de Kruisweg en Mats Lammertink aan het vertrek. Mats kwam al vroeg in de wedstrijd op positie drie te rijden terwijl Raymond hierachter aan een sterke inhaalrace bezig was. Kort nadat Raymond de aansluiting maakte bij Mats, kwam Mats ten val. Raymond kon zodoende een plek opschuiven en finishte als derde. Mats finishte kort hierachter op een vierde plek.

Jordy Luisman reed zijn wedstrijd bij de Elite Heren. Hij nam in de eerste ronde resoluut de leiding en bouwde zeer snel een grote voorsprong op. Jordy reed vervolgens de hele wedstrijd solo aan de leiding en kwam na een uur koers als winnaar van het districtskampioenschap over de finish.

De dag na het districtskampioenschap stond voor Mats Lammertink zijn tweede wedstrijd van het weekend op het programma. Hij reisde af naar België voor de Superprestige in Zonhoven. Het parcours in Zonhoven staat bekend om de heftige afdalingen in het mulle zand. Mats finishte in en sterk internationaal deelnemersveld op een 24e plaats.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.