letse studenten maken kennis met carnaval

Carmel College Salland en Carnavalswinkel-Online hebben maandag 12 november 25 Nederlandse en Letse leerlingen en begeleiders een make-over op het Carmel College gegeven. De school wil op deze manier de Letse leerlingen een indruk geven van verschillende culturele evenementen zoals Carnaval en Sinterklaas. De leerlingen zijn aangekleed in de stijl van het thema ‘Show en Glitter’ en ‘Flower Power’. Bij de make-over hoorde ook een fotoshoot met gepast vervoer: een Hippiebusje en een Porsche.

In Letland kennen ze de verkleedcultuur ook, maar om te laten zien dat Raalte en omgeving behoorlijk ‘Carnavalsminded’ is, werd deze make-over opgezet. Daarnaast wil Carnavalswinkel-Online de leerlingen de belevenis van een themafeest mee geven. Themafeesten worden steeds populairder bij bedrijven en particulieren. Deze feesten dragen bij aan teambuilding en een wij-gevoel.

De make-over begon met het thema Show en Glitter. De leerlingen werden gekleed in mooie glitter en glamour pakken en jurken. Buiten lag een rode lopen en stond er een Porsche voor de leerlingen klaar. Als echte beroemd heden poseerden de leerlingen voor de foto. Het tweede thema was Flower Power. Bij deze make-over kon een Volkswagen busje niet ontbreken. De leerlingen waanden zich voor even in de jaren 60. Zowel de Nederlandse als de Letse leerlingen genoten zichtbaar.

Dit is niet de eerste keer dat Letse leerlingen bij het Carmel College op bezoek zijn. Een aantal jaar geleden is een groep vanuit het Carmel College naar Sabile, een dorp in Letland, geweest. Nadien zijn een aantal Letse leerlingen naar Nederland gekomen. De vraag vanuit de Letse schoolleiding was om hun leerlingen te laten kennismaken met mogelijke kansen voor hun toekomst. In verband met de slechte economische omstandigheden in het land ondervinden Letse scholen veel moeite in het motiveren van hun leerlingen. Bij dit bezoek staan naast educatieve zaken dus ook culturele zaken op de agenda.

De verschillende outfits zijn allemaal door Carnavalswinkel-Online geregeld. Vera Aa en haar team waren aanwezig om alle leerlingen er tip top uit te laten zien. Bij Carnavalswinkel-Online draait het voornamelijk om de beleving. Drie keer plezier bij ieder feest: de voorpret, het feest en de napret. De carnavalswinkel in Raalte is het hele jaar geopend en beschikt over een snel groeiende webwinkel. Carnavalswinkel-Online is er voor de uitbundige feestvierders, maar ook voor de bescheiden feestgangers. De carnavalswinkel levert maatwerk voor iedereen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.