laatste uitvoering one touch of venus bel canto

Zwolle/Dalfsen Muziektheater ‘Bel Canto’uit Dalfsen was vrijdagavond uitstekend op dreef in Theater ‘Odeon’ in Zwolle. Geholpen door prima solerende hooftolspelers en een prima entourage ontstond een geweldige opvoering van ‘One touch of Venus’ van Kurt Weil.

Dat ‘Bel Canto’ Dalfsen de theaterzaal weet vol te krijgen is op zich al zich al een prestatie.

En…men was unaniem van mening. ‘Bel canto’ was uitstekend op dreef!

Met Gea Gijsbertsen in de hoofdrol als ‘Venus’ werd een geweldige productie neergezet.

Het beeld ‘Venus van Anatoliën’ brengt heel wat te weeg. Whitelaw Savory (Gert-Jan Kruizinga uit Heino) is vol vervoering en ook kapper Rodney Hatch (Thijs Haalstra) raakt in de band van het beeld wat later tot leven komt.

‘Venus’ heeft zo haar eigen kijk op het leven en de liefde. Ze wordt verliefd op de plaatselijke kapper, maar die is al verloofd! Voor die tijd ontstaan er pikante liefdesscènes!

Het is een fantatische musical met muziek van Kurt Weil. O.l.v. dirigente Joan Jonkman en regisseuse Berta Carels zette ‘Bel Canto’ een moderne en vrolijke musical op de planken.

De instrumentale begeleiding was in prima handen van een voor de gelegenheid samengesteld ‘Vechtstreekorkest’. Buitengewoon aangenaam om naar te luisteren o.l.v. de dirigente uit Zwolle. Ook enkele hele jonge instrumentalisten hadden in de ‘orkestbak’ plaatsgenomen.

Dit sneeuwde in de finale wat onder omdat alle aandacht uitging naar al het gene wat zich op het toneel afspeelde. In de orkestbak werd immers uitstekend werk afgeleverd. Misschien dat de voorzitter toch een slotwoordje moet houden! Of is dit te ouderwets? Deze musical speelde zich af in 1943! Wat dat betreft? De artistieke leiding bestaande uit dirigent, regie, grime, kleding en verstelwerk en het orkest en natuurlijk niet te vergeten al die koorleden verdienen heel veel waardering!

De schilderingen die op het toneel te bewonderen waren zijn speciaal voor deze gelegenheid geschilderd door de bekende kunstenares Hilda Slomb.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.