kop van salland bereikt het hoogste punt

In Raalte Noord steekt het 7 woonlagen hoge appartementgebouw ‘Kop van Salland’ met de kop boven het maaiveld uit. Met het bereiken van het hoogste punt van het gebouw is het meteen het hoogste woongebouw in Raalte. SallandWonen realiseert hier een appartementgebouw met 48 huurappartementen. Hiervan zijn 24 appartementen bestemd voor de reguliere verhuur en 24 voor het nieuwe begeleid wonen voor cliënten van Dimence en de RIBW.

Het bereiken van het hoogste punt is donderdagmiddag 15 november feestelijk gevierd. De vijf afgevaardigden de betrokken partijen: SallandWonen, bouwonderneming Oude Wolbers, Architectenbureau Van den Berg IJsselmuiden, Dimence en RIBW maakten via ladders de klim naar boven, naar het dak van het gebouw. Hier hesen ze de vlag in top en rolden grote spandoeken uit. Om daarna samen een lunch te nuttigen op het dak van het gebouw. De overige genodigden en bouwvakkers mochten met de voetjes aan de grond blijven. Zij nuttigden daar samen de lunch met een warme kop snert. Hieraan voorafgaand spraken Ed Penninks, directeur-bestuurder van SallandWonen en het directielid van bouwonderneming Oude Wolbers , Hans Oude Wolbers, lovende en hartverwarmende woorden uit naar elkaar, de deelnemende partijen en vooral aan de vakmannen. Trots dat zo’n mooi project in deze moeilijke tijden tot stand kan komen en hiermee woonruimte biedt aan een groot aantal mensen uit verschillende doelgroepen.

Het huzarenstukje, zoals Oude Wolbers het gebouw noemde vanwege zijn complexe karakter, heeft verschillende woonlagenniveaus met naar buiten stekende balkons. SallandWonen gaat de 24 appartementen, die in de hoge toren gerealiseerd worden op de reguliere markt verhuren. In de vleugel van 4 woonlagen neemt RIBW 12 appartementen voor haar rekening en 12 appartementen zijn voor cliënten van Dimence die nu elders in Raalte wonen. De zorgpartijen bieden hun doelgroep verblijf en behandeling met intensieve begeleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.