koninklijke onderscheiding hans ellenbroek

Aan het eind van de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging Lemelerveld is Hans Ellenbroek Koninklijk onderscheiden door burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen. Op deze avond werd hij ook benoemd tot erelid van de vereniging. Tot grote verrassing van Hans en onder toeziend oog van zijn familie, collegae en partijgenoten, kreeg hij de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld door de burgemeester.

Ellenbroek (7 maart 1949) is al meer dan 50 jaar lid van de voetbalvereniging Lemelerveld. Na zijn korte voetballoopbaan, die vanwege een blessure niet voorgezet kon worden, werd hij seniorenleider en lid van het jeugdbestuur (1969-1975) In 1970 werd hij benoemd in het hoofdbestuur van de vereniging.

Hans heeft in 1979 de toenmalige eerste secretaris van de voetbalvereniging Lemelerveld, Jan Hagedoorn, opgevolgd en werd hiermee de tweede secretaris in de geschiedenis van de vereniging. De voetbalvereniging is in deze periode uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met meer dan 700 leden. Hij heeft de functie van secretaris naar volle tevredenheid maar liefst 33 jaar vervuld.

Hans heeft jarenlang een uitstekende samenwerking gehad met de voormalige voorzitter, Herman Kleine Koerkamp, die twee jaar geleden na 24,5 jaar afscheid nam als voorzitter. Beiden hebben zich vele jaren sterk gemaakt voor de Lemelerveldse gemeenschap in het algemeen en de voetbalvereniging in het bijzonder. Het typeert hen dat beiden drie jaar geleden hebben aangegeven niet op hetzelfde moment af te willen treden, waarbij Hans er voor gekozen heeft om de volle termijn uit te dienen.

Recentelijk werden zijn administratieve taken aanzienlijk vereenvoudigd door de toenemende automatisering, maar het valt op dat Hans Ellenbroek als één van de eerste secretarissen in deze regio de applicatie Sportlink omarmde, waarbij via digitale weg veel sneller en efficiënter de ledenadministratie en wedstrijdadministratie gevoerd kon worden.

Hans Ellenbroek heeft dan wel afscheid genomen als secretaris van de vereniging, het bestuur van vv Lemelerveld is verzekerd van zijn blijvende ondersteuning bij voorkomende representatieve taken, advisering en ondersteuning bij administratieve zaken.

Naast zijn vrijwilligers loopbaan bij de voetbalvereniging is Hans actief in de Dalfser politiek. In 2009 werd hij lid van de schaduwfractie van de politieke partij Gemeentebelangen. Sinds 2010 is hij voor deze partij gemeenteraadlid. Hij werd destijds met 207 voorkeurstemmen gekozen. Hans heeft de portefeuilles verkeer en de WMO. Daarmee behartigt hij onder andere de belangen van de zwakkeren in de samenleving.

Zijn werkzame carrière verloopt volledig bij MBI Beton BV Veghel. Sinds 1968 is hij werknemer en is hij actief als vertegenwoordiger van het personeel. Voordat de OR zijn intrede deed was hij jaren de personeelsvertegenwoordiger voor de productie locaties in Raalte en later Kampen. Vanaf het instellen van de OR (minimaal vanaf 1999) was hij hiervoor een warm pleitbezorger en hij heeft vele jaren als voorzitter/secretaris gediend. Ook nadat hij zich niet meer verkiesbaar stelde (2010) heeft hij een aantal jaar als adviseur de OR-medewerkers belangeloos ondersteund. Hans is jarenlang actief lid geweest van de personeelsvereniging en hij is de laatste jaren vertrouwensman voor de vestiging van MBI Kampen.

Vrijdagavond 23 november wordt er in de sportkantine een instuif gehouden ter ere van de Koninklijke onderscheiding van Hans Ellenbroek. Wilt u Hans feliciteren dan bent u van harte welkom. Aanvang 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.