improvisatie bij intocht sint in wijhe

De burgervader van gemeente Olst-Wijhe zocht samen met de organisatie, politie en gemeentewerknemers naar een oplossing. Men was in de ochtend al op zoek gegaan naar de eigenaar van het schip, helaas tervergeefs. eindelijk, rond een uur of 13.00 uur had men hem kunnen traceren. “Nee ik kom niet, als ik nu weg zou rijden dan ben ik er rond een uur of 16.00 uur”.

De hekken die geplaatst waren stonden er een beetje voor niets, de Sint kwam met de pakjesboot aan, gelukkig met alle technische snufjes kon de boot vrij dicht bij de kade komen, alwaar de burgervader hem op stond te wachten met honderden kinderen met hun ouders.

Gelukkig zijn de pakjes met Sint en zijn Pieten was toch nog gearriveerd in Wijhe. Om de boot af te komen moest Sint wel even worden geholpen, door middel van een stalen loopbrug, welke aanwezig was op de boot.

Toen Sint aan wal kwam, werd het wel wat dringen, want er stonden geen dranghekken aan deze kant dus er was maar een heel smal pad waar de goedheiligman zich een baan doorheen moest banen. De burgervader hield hem goed in de gaten en hielp de goede Sint om uiteindelijk boven aan de dijk in te stappen op een silky.

Onze fotograaf Johan Wolff maakte een reportage.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.