huurders salland in actie tegen rutte ii

De verhuurdersheffing die het Rijk in het regeerakkoord aankondigt, begint in 2013 en loopt in 2017 op tot 2 miljard euro per jaar. Dat is ongeveer 900 euro per huurhuis. Het is volgends Huurversvereniging Salland een verkapte huurbelasting die op het bordje van de huurders terechtkomt. De verhuurders houden aan deze extra huurinkomsten niks over, omdat deze regelrecht naar het Rijk gaan. Verhuurders zullen geen geld overhouden voor nieuwbouw, renovatie, energiebesparing of wijkaanpak, voorspelt de belangenvereniging. De gigantische huurverhogingen gaan de huurders honderden euro’s per jaar kosten, stelt HVS. “De maatregelen treffen huurders en woningzoekenden keihard. Om te protesteren tegen deze maatregelen roept de Nederlandse Woonbond alle huurders en woningzoekenden in Nederland op zich tegen de voorgenomen maatregelen te verzetten. Ze kunnen dit doen door een petitie te ondertekenen die wordt aangeboden in Den Haag,” schrijft de huurdersvereniging.

Huurdersvereniging Salland schaart zich achter de actie Huuralarm van de Nederlandse Woonbond. Zij roept alle huurders en woningzoekenden in Salland op de petitie te ondertekenen. Dit kunnen ze doen via de HVS-website eerstehulpbijhuren.nl. Huurders en woningzoekenden die niet over internet beschikken kunnen ook terecht op het kantoor van HVS aan de Marktstraat 65 in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.