hooggevoeligheid heel gewoon

In het Holstohus in Olst wordt op 6 november vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst over

praktisch omgaan met hooggevoeligheid gehouden. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders, opa’s, oma’s en voor iedereen die met kinderen werkt.

Gezamenlijk zijn Jaqueline Pama (coach en mediator) en Judith Ann Peters (MatriXcoach en leerkracht) een nieuw bedrijf gestart genaamd: ‘Hooggevoelig heel gewoon’. Het doel van het bedrijf is gelijk aan het thema van de informatiebijeenkomst: Praktisch omgaan met Hooggevoeligheid.

Kinderen met hooggevoeligheid hebben onder andere een natuurlijk gevoel voor wat ‘klopt’ en wat ‘niet klopt’, een groot empathisch vermogen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een hoge mate aan creativiteit. Deze positieve capaciteiten komen pas aan bod als het kind rust heeft in zichzelf. Wanneer het de hele dag bezig moet zijn met zich beschermen tegen prikkels, komt het niet toe aan de mooie kant van veel voelen.

De bovenstaande eigenschappen kunnen ook veel last opleveren. Je moet omgaan met de volwassene die niet goed in zijn vel zit of dubbele boodschappen uitzendt. Omdat je veel voelt, vind je ook snel dat je het beter kunt dragen dan iemand anders en ga je problemen van iemand anders oplossen. Als iets erg oneerlijk is, doet dat letterlijk pijn in je lijf. Je ziet dat een kind niet gelukkig is, maar wát kun je eraan doen?

Tijdens de bijeenkomst worden er oefeningen met de kinderen gedaan. Dit gebeurt individueel of in groepjes. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven aan geïnteresseerden zoals scholen, gezondheidsinstellingen en anderen die met kinderen werken of professionals ondersteunen. Ter ondersteuning zijn er twee boekjes geschreven. Het eerste boekje voor kinderen en ouders en het tweede boekje voor professionals. Deze zijn te koop via staging2.hooggevoeligheelgewoon.nl, op de bijeenkomst en bij Korten boekhandel Aaldert (Geertstraat 19, Olst). Ook zijn de boekjes opgenomen in het bestand van de nationale bibliotheek.

In de folder, boekjes en op de website vind je meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.