hondenpoepcontroles verdwijnen in olst wijhe

Olst-Wijhe stopt met de aanpak van hondenpoep, de gemeentelijke bijdrage aan bureau Halt en de actieve bestrijding van de eikenprocessierups. Daarnaast komt er geen fietspad langs de Mengerweg in Wesepe, worden de leges voor de begraafplaatsen verhoogd en wordt het onderhoud aan de verkeersborden en straatmeubilair voor twee jaar geminimaliseerd. Ook wordt de OZB (onroerende zaakbelasting) met 2% verhoogd en wordt er extra 40.000 euro op voorlichting en communicatie bezuinigd. Dat alles om minima niet te hoeven korten.

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft in de begrotingsvergadering van maandag het besluit genomen over de bezuinigingsvoorstellen ‘Heroverweging fase 3’. Al eerder had het college, op basis van de ingebrachte reacties vanuit de bevolking, een belangrijke wijziging met betrekking tot de bibliotheek aangebracht in het pakket van voorgestelde maatregelen. Niet op voorhand een bezuiniging hierop inboeken, maar een onderzoek uitvoeren naar de gewenste vorm van de toekomstige bibliotheekvoorziening. Dit is ook door de gemeenteraad zo overgenomen.

Deze maatregelen zijn volgens de meerderheid in de gemeenteraad nodig om de begroting 2013 en de meerjarenraming 2014-2016 sluitend te krijgen. Voor 2013 en 2014 moet de gemeente negen ton bezuinigen om de financiële situatie gezond te houden. Voor 2015 en 2016 is nog onduidelijk wat er op de gemeente afkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.