hiemstra houdt zich aan kunstgrasafspraken

“Er is geen enkele reden om te veronderstellen dat er geen kunstgras in Heeten of Mariënheem komt. De huidige financiële situatie laat het niet toe om voor 2015 meer verenigingen van kunstgras te voorzien. Het is niet gemakkelijk om daar nu geld voor vrij te maken. Wij gaan in 2017 of 2018 daar wel geld voor vrijmaken,” aldus Hiemstra.

“Ik begrijp heel goed dat de voorzitter van Heeten graag kunstgras wil, maar als je kijkt naar Heeten en Mariënheem dan is de noodzaak als je naar trainingscapaciteit kijkt minder aanwezig. Daarnaast valt het heel mooi samen met de ontwikkelingen van de multifunctionele accommodatie in Nieuw Heeten,” vertelt de wethouder.

“Daarnaast wil ik benadrukken dat wij ons gewoon aan de gemaakte afspraak houden. In 2008 heeft mijn voorganger Blijdenstein de criteria heel duidelijk genoemgd. Daar houden wij ons aan,” aldus Hiemstra.

Destijds zei Blijdenstein: “Als toetsingskader voor kunstgras kijken wij allereerst naar de capaciteitsproblematiek bij de desbetreffende club, daarnaast moet de aanleg van kunstgras aansluiten bij het gemeentelijk beleid en tot slot is de kosten/baten-analyse van belang.”

Hiemstra kreeg van Heeten-voorzitter Oosterhuis en raadslid Oostewechel het verwijt dat hij een motie van de gemeenteraad niet uitvoert. “Ik geef gewoon uitvoer aan de motie van de raad. De raad heeft mij in juli gevraagd om met de verenigingen om tafel te gaan.” Volgens Hiemstra zegden de verenigingen meerdere afspraken af, zodat er pas op 1 november een gesprek tussen de betrokken partijen plaatsvond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.