Home / archiefcentraal / herstel rwzi gaat miljoenen kosten

herstel rwzi gaat miljoenen kosten

Het herstel van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Raalte gaat miljoenen euro’s kosten. Het Algemeen bestuur van het Waterschap Groot Salland bespreekt op 15 november een voorstel om een miljoen euro beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van noodzakelijke korte-termijn-herstelwerken. Dit herstel is onder andere nodig om de RWZI ook in de komende wintermaanden goed te laten functioneren. Daarnaast wordt bekeken welke maatregelen nodig zijn om de rioolwaterzuivering weer als vanouds te laten functioneren. Hiermee zullen naar verwachting meerdere miljoenen euro’s gemoeid zijn.

Het KIWA is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de RWZI op het terrein van de rioolwaterzuivering in Raalte. Het onderzoek wordt bemoeilijkt door de aanwezigheid van asbest en vervuild zuiveringsslib.

Momenteel onderzoekt het KIWA welke scenario’s zich mogelijk hebben voorgedaan op de ochtend vlak voor de explosie. Hierover zal naar verwachting in de loop van volgende week meer duidelijkheid komen. Het opruimen van het puin gaat deze week door. Dit geldt ook voor het verwijderen van het met olie vervuilde zuiveringsslib uit de kelder van het verwoeste machinegebouw.

De rioolwaterzuivering functioneert goed, al vindt een deel van de besturing nog steeds noodgedwongen ‘handmatig’ plaats. Er wordt daarom gewerkt aan het herstellen van de elektrotechnische besturingsinstallatie. Ook moet de tijdelijke blower die zorgt voor de beluchting tijdens het zuiveringsproces snel worden vervangen door een permanent exemplaar dat is aangesloten op de bestaande luchtleidingen.

Lees ook

Gratis cursus Kennismaken met Mindfulness

OLST/WIJHE – Impluz biedt vanaf maandag 31 januari de gratis cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.