hageveld en rintje ritsma werken samen

De 30-jarige coureur uit Luttenberg reageert: “Door de samenwerking met Ritsma creëren we een nieuwe, brede basis om allebei verder te komen. Na de afgelopen jaren naar een paar keer in de top 10 te zijn gefinished wil ik graag een vaste waarde worden bij de top 10, en Rintje wil regelmatig kampioenschapspunten gaan scoren. We proberen door een groter, nieuw team neer te zetten de commerciële basis te leggen die daarvoor nodig is. Onze beide stichtingen blijven wel apart bestaan, dus we zijn niet van elkaar afhankelijk. Maar door als één front naar buiten te treden hebben beide partijen hun sponsors meer te bieden, vooral in de vorm van paddock-events en uitstraling. Er komt straks een hele mooie tent te staan met een professionele hospitality, en interactieve presentatiemogelijkheden voor sponsors. Dat wordt voor ons een grote stap voorwaarts. Maar het belangrijkste is dat we het racen naar een hoger plan tillen”.

“En natuurlijk gaan wij proberen Rintje te helpen een stap voorwaarts te maken in het deelnemersveld. Wij zijn allebei erg gemotiveerd om onszelf verder te ontwikkelen. Rintje heeft er al drie seizoenen op zitten, en ik vijf. Maar doordat wij als Veldkamp Racingteam Hageveld altijd veel werkzaamheden zelf heeft uitgevoerd hebben we inmiddels wel wat kennis en ervaring in huis. Dat kunnen we natuurlijk delen. Daarnaast hebben we allebei veel goede contacten met leveranciers en sponsors, en twee weten altijd meer dan één. Vooral door veel overleg en het delen van data kunnen we allebei nog sneller worden.”

Ook op persoonlijk vlak zaten beide teams al snel op één lijn. “We zijn allemaal nuchtere, Hollandse jongens. Vandaar ook de teamnaam. We hadden eerst nog gedacht aan de teamnaam “Boer!….En Schaatser…”, dat is wel onze soort humor! Wat dat betreft is de sfeer binnen het nieuwe collectief erg goed. We hopen serieus te kunnen presteren en gaan onszelf dus ook serieus presenteren. Op dit moment zijn we druk bezig met het bepalen van welk materiaal we volgend jaar gaan gebruiken, de bedoeling is natuurlijk gebruik te maken van dezelfde motorfietsen, banden , datasystemen, noem maar op. Dat zal voor mij dus wellicht een overstap betekenen van Honda naar de BMW, maar daar zijn we dus nog druk mee bezig”, aldus Grotenhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.