groep 8 de bongerd in finale de gelduitdaging

Groep 8 van katholieke basisschool de Bongerd uit Boerhaar staat vrijdag in de finale van de Gelduitdaging. Dit is een activiteit georganiseerd vanuit de Week van het geld. Een groep moest een zo goed mogelijk plan bedenken om geld mee te verdienen voor een schoolactiviteit of voor een activiteit voor de klas. Tijdens Prinsjesdag zijn er in de groep al verkiezingen gehouden. Verschillende partijen werden opgericht om een zo’n leuk en leerzaam mogelijke dag te organiseren. De OBK (opblijvende knakkers) werd gekozen tot winnende partij. Een partij die graag een leerzame dag wil invullen met taarten bakken, speurtocht, samen eten en een disco.

Vanuit de organisatie van de Week van het geld kreeg de basisschool een kas en de kans om met de gelduitdaging mee te doen. Na inventarisatie van verschillende ideeën heeft de klas gekozen om een mooi circus te organiseren. De leerlingen hebben zelf in verschillende commissies alles voorbereid. Van flyers tot kascommissie, alles hebben ze zelf georganiseerd. Tijdens de circusvoorstelling waren er clowns, acrobaten, jongleurs, kunstjes met honden, een muzikale act, een goochelaar en als afsluiter een modderbad. In totaal met verkoop van hapjes en drankjes heeft het circus 92,35 euro opgebracht.

Met het idee behoort de Bongerd tot de acht finalisten die op vrijdag 16 november het resultaat van De Gelduitdaging voor een professionele jury presenteren. De hoofdprijs is een geheel verzorgde schoolreis naar De Nederlandsche Bank (DNB) te Amsterdam. In de jury zit onder andere Abel van het programma Spangas.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.