glazen huis in dedemsvaart voor duchenne

Nog niet alle vergunningen zijn binnen, maar als het aan de organisatie ligt dan komt er tijdens Kerst an de Voart – 14 en 15 december – een heus Glazen Huis naar Dedemsvaart. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor “Team Lars” van de Duchenne Heroes. Het team is weer volop in training voor de 7-daagse mountainbiketocht voor kinderen met de ziekte van Duchenne. De organisatoren Jonathan de Wagt, Erhard Leffers en de Dedemsvaartse DJ’s Douwe Hoekstra, Peter Schipper en Sander van Zijl streven er naar om het Glazen Huis in Dedemsvaart te presenteren zoals radio 3FM dat al vele jaren doet.

In het Glazen Huis komt een heuse studio die beschikbaar is gesteld door Marthijn Teunissen en via de telefonistes van het aangevraagde 0900 servicenummer is het mogelijk om telefonisch contact te hebben met de tijdelijke bewoners van het Glazen Huis. Via het internet wordt beeld en geluid de ether ingestuurd. Het Glazen Huis is ook voorzien van een brievenbus waarin donaties gedeponeerd kunnen worden en er kunnen – natuurlijk tegen betaling – verzoeknummers worden aangevraagd.

‘Het Glazen Huis (afmetingen 6 bij 3 meter) wordt geplaatst bij drukkerij Gerrits en Leffers in de Julianastraat. Het podium komt aan de overkant van de straat te staan, ter hoogte van rijwielhandel Gort’, vertelt Douwe Hoekstra. Zaterdag 15 december treden daar veel artiesten op. Hoekstra: ‘Feestduo “De Dikdakkers” opent het podiumspektakel. Ook Jhonny and the Rockers en rockcoverband Stitches hebben hun medewerking al toegezegd. Meer artiesten zijn welkom, maar men dient zich wel tijdig bij de organisatie te melden’, zegt Douwe. Verder wordt er een voetbaltoernooi georganiseerd en komt een theaterbus voor de kinderen. De organisatie ook bezig met een flessenactie. Wethouder Douwe Prinsse heeft al toegezegd dat hij vrijdagmiddag 14 december om 13.00 uur de deur van het Glazen Huis op slot gaat doen. Vanaf dat moment zullen de DJ’s minimaal 32 uur op water en een paar vitamineshakes moeten leven.

Voor het Glazen Huis wordt een 24 uurs spinning marathon gehouden. Die marathon begint zodra de DJ’s zijn opgesloten. De marathon wordt “afgetrapt” door het “Team Lars”, bestaande uit Ramon Spaansen, Erhard Leffers, Sebastiaan Brandenburg en Ferdinand Kuipers. Het is de bedoeling dat elk uur een ander team een uurtje gaat spinnen. Hiervoor moet natuurlijk wel een bedrag gedoneerd worden. Teams worden opgeroepen om zich op te geven bij Sportfit aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart. ‘Wij hopen dat er vanuit de bevolking nog meer initiatieven worden ontplooid voor deze actie. Men kan reageren via de Facebook pagina “Glazenhuis Dedemsvaart”. ‘De eerste 150 euro’s zijn al binnen. Wij hopen uiteindelijk op een opbrengst van een paar duizend euro’, besluit Douwe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.