gewoon carolien onszelf laten zien

en vaak in de tijd ervoor te hebben gedaan alsof ze ongesteld was om niet op te hoeven vallen. Ik denk aan een vroeger buurmeisje van me die op haar negende ‘al’ ongesteld was en net deed alsof ze het niet was, om niet op te vallen. Zo was het vroeger en misschien nu ook nog. We willen graag erbij horen, met de groepsaura meedoen en we vinden het moeilijk eerlijk te zijn.

Die stress van ‘is het er nu nog niet’ zit nog in haar hormonale systeem. Dat mochten we omzetten. Na wat andere stukken bewust geworden te zijn, komen we tot de kleine borsten. Hoe groter de borsten hoe meer een vrouw opvalt. Ook daar wilde ze niet opvallen. Ze herinnert zich haar vader die naar haar lichaam kijkt en zij schaamt zich. Als jonge bakvis weet je soms nog niet goed hoe je je kunt gedragen onder die andere aandacht. We zetten samen de schaamte om in liefde voor het eigen lichaam, de vader die (in dit geval) liefdevol op de schoonheid van zijn dochter kijkt, die steeds meer door haar lichaam naar buiten schijnt.

We vragen die omzetting ook voor andere vrouwen. Een uur na deze prachtige sessie mag ik een mevrouw begeleiden die in dezelfde onzekere leeftijd, terwijl ze nog amper borstjes had, heftig gepenetreerd werd door haar buurman. Al die jaren erna heeft ze nog een schuldgevoel, heel veel schaamte en angst voor haar eigen dochters. Nog steeds de niet realistische gedachte; ‘Heb ik aanleiding gegeven?’ Al die jaren haar mond gehouden, omdat ze niet wilde opvallen, niemand wilde kwetsen. Ze wist dat het niet klopte, maar het was de groepsaura dat ze er niet over praatte. De liefde van haar leven heeft ze gevonden, maar de liefde bedrijven blijft moeilijk. Stap voor stap gaat zij haar gevoeligheid laten zien, misschien al aan de buurman; ‘weet je wel wat het mij heeft gedaan dat je dat hebt gedaan?’

Daarna via steeds meer zelfliefde, haar innerlijke schoonheid via het lichaam laten stralen, zodat vooral zijzelf en misschien ook andere mensen nog meer van haar kunnen genieten. (maar denk eraan; alleen met toestemming aankomen!!)

Hoe is dat voor jou? Durf jij vol overgave jezelf laten zien via jouw lichaam? Op welke manieren doe je dat? Hoe begeleid je je dochters en zonen hierin? Geef gerust je reactie via info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.