gewoon carolien groepsaura sallandse dorpen

De aura is de uitstraling om iets of iemand. Het bevat informatie, bijvoorbeeld in kleuren die het gevolg aangeven van wat er innerlijk gebeurt. De kleuren hebben allemaal een andere energie en betekenis. Hierdoor kunnen mensen die aura ’s waarnemen soms zien hoe de mens zich voelt of welke talenten, kennis en of pijnen in hem aanwezig zijn. Een individu heeft een aura, maar ook een groep kan het hebben.

Een groepsaura wordt gevormd door de activiteiten en het gezamenlijke doel. Als je erin zit, word je er door opgetild, meegenomen of onderuit gehaald. Opgetild worden we door de vele fantastische activiteiten die in Salland worden gehouden. Maar; Ik hoorde over een docent nog niet zo lang geleden in een van de buurtdorpen die ‘de handen los had zitten’. Iedereen in het dorp wist het, niemand deed er iets aan en de mensen stuurden hun kinderen gewoon in de klas bij deze docent. Het was gewoon, het hoorde bij de groepsaura. De kinderen accepteerden de best pittige klappen. Ook hoorde ik van de kerkvoorganger in een van de buurtdorpen. Hij dwong jonge meisjes hem te bevredigen. Ook daar waren veel mensen van op de hoogte. Wij therapeuten krijgen de individuele slachtoffers.

En ook zij lijken zich weer aan te passen aan de groepsaura (‘zo zielig voor de nabestaanden als ze het weten’, ‘bij aangifte krijg je zoveel problemen’, ‘ik zal beter opletten’ (het is mijn schuld…). De dorpscultuur/ de groepsaura van Sallandse dorpen is veelal nog dat er niet over wordt gepraat. Hoewel deze energie ondermijnend is, lijken mensen de ‘mensen met het slechte gedrag’ de hand boven het hoofd te houden….

Het is moeilijk om je anders te voelen dan de grote groep. Je neemt het gevoel over en herkent bijna niet meer je eigen “Ik”, je eigen normen en waarden. Toch ergens in je weet je dat het niet klopt. Wil jij je dan alsjeblieft laten zien?

Wat klopt er nog niet in Salland en hoe kan het volgens jou nog verbeterd worden? Reacties mag je sturen naar info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.