enorm animo voor goldrush survivalrace

Stichting Survival en Adventure Race (SSAR) uit Nijverdal zocht en vond genoeg slimme, sterke en sportieve avonturiers voor de Goldrush Survivalrace die dit jaar gehouden wordt op 24 november. Een kleine maand voordat burgemeester Raven het startschot zal laten klinken, zijn er dan ook slechts nog enkele startbewijzen voor de vijfde editie van deze survivalrace. “De ingeschreven deelnemers waren in ieder geval slim en op tijd met inschrijven”, aldus voorzitter Andre Gorter.

Tijdens de race dienen duo´s zich middels diverse IQ-opdrachten te verplaatsen per mountainbike, step, kano, rennend of een combinatie van deze. Hierbij moeten zij gebruik maken van een kaart en kompas. Alle kaart/kompas onderdelen hebben een intelligentie opdracht als basis en daarom zijn niet alleen de snelle fietsers of goede lopers per definitie in het voordeel. Het meest complete team wint dus deze bikkelwedstrijd.

Er zijn twee runs: de 4-uurs en de 8-uurs Challenge. De eerste biedt sporters de uitgelezen kans deel te nemen aan deze zeer uitdagende multisport, terwijl bij de 8-uurs run Pro-deelnemers hun reserves meerdere malen zullen moeten aanspreken om in een moordend tempo hun deadlines te halen. Boogschieten, abseilen, houthakken en ook zeer pittige touw- en klimhindernissen zijn onderdeel van het zware parcours. “De deelnemers krijgen daarentegen de kans prachtige onbekende gebieden te doorkruisen en met een beetje geluk completeert winterse taferelen het plaatje”.

“Stichting Sportevenementen Hellendoorn Nijverdal met de daaraan gelieerde veelal lokale ondernemers adopteerde dit jaar onze wedstrijd”, gaat Gorter verder. “Zij gaven ons hiermee de ruimte een passende nieuwe Hoofdsponsor te vinden. Helaas vinden we deze niet met een kaart en kompas”, grapt Gorter. Echter hoopt hij op “een firma die, anders dan een voetbalteam uit de 4e klasse eens een Wilhelmus-waardige topsportwedstrijd wil ondersteunen”.

Tijdens deze editie worden bij de 8-uurs wedstrijd tevens de eerste officiële Nederlands Kampioenen Survivalracing gehuldigd. Op staging2.survivalrace.nl vind je meer informatie over de race. Ook is er een teaser te bekijken om in de stemming te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.