en toen was er licht langs de n35

Jaren geleden voerde de huidige fractievoorzitter van VVD Raalte, Ben Nijboer, als lid van Plaatselijk Belang Heino al gesprekken over verlichting langs de parallelweg. Toen zonder succes. In december 2009 kwam het balletje opnieuw aan het rollen. Gebruiker ‘Peter’ op onze website plaatste meerdere reacties over de noodzaak van verlichting langs de drukke fietsroute.

Dat was voor VVD Raalte en dus Ben Nijboer reden om het onderwerp nog eens op te pakken. “Enkele lantaarns ter hoogte van de bomen bij ’t Reelaer is wel het minste dat verwacht mag worden,” stelde hij destijds in een reactie. Hij pleitte voor een proef met groene LED-verlichting. De burgemeester viel hem bij en lobbyde samen met de VVD voor de lampen langs de fietsroute.

Nu, anno 2012, is het een feit. Knalgroene LED-verlichting langs de parallelweg. Los van het feit dat de verlichting het veiligheidsgevoel vergroot, is hij nog eens praktisch ook. Het scheelt aardig wat valpartijen, omdat fietsers nu zien waar ze rijden. De zachte berm is nu een stuk makkelijker te ontwijken.

Kort nadat de lampen voor het eerst ontstoken waren, ging onze fotograaf Johan Wolff een kijkje nemen. Hij kwam met het bijgevoegde resultaat terug.

De actie voor licht langs de parallelweg begon al in 2009, reageerder Peter bepleitte lantaarnpalen. Salland Centraal heeft die vraag toen de politiek ingebracht. Klik hier om een van de eerste berichten daarover te lezen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.