Home / archiefcentraal / eis 8 jaar voor woningovervallen olst

eis 8 jaar voor woningovervallen olst

Een verdachte van de woningovervallen die deze zomer in Olst en Boskamp plaatsvonden, heeft dinsdag een gevangenisstraf van 8 jaar tegen zich horen eisen. Het betreft een oud-inwoners van Olst. Zijn minderjarige medeverdachte hoorde een eis van 12 maanden jeugddetentie en 12 maanden toezicht. Dat meldt wijkagent Dolfien Posthoorn op Twitter.

Op 14, 26 en 28 juni werden Olst en Boskamp opgeschrikt door woningovervallen. Woningen aan de Schaapvijver en Bongerd in Olst en een seniorenwoning aan de Sekkelanden in Boskamp waren doelwit van de overvallen. De daders van de overvallen hadden het voornamelijk gemunt op ouderen.

In totaal hield de politie afgelopen zomer vier personen aan op verdenking van betrokkenheid bij deze overvallen. Midden juli werden er echter weer twee op vrije voeten gesteld; ze werden enkel nog verdacht van heling.

De rechtbank doet binnenkort uitspraak.

Lees ook

College Olst-Wijhe wil OZB omhoog met 5 procent

Door extra middelen vanuit Rijk en gesprekken met inwoners jaarlijkse bezuinigingen acht ton lager OLST/WIJHE …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.