een beetje gayokay bij de gouverneur

Rohda Raalte 7 beet zaterdag het spits af voor de barcompetitie bij café De Gouverneur met het thema ‘Een beetje GAY=OKAY’. Geïnspireerd door de campagne ‘Homo, boeit geen flikker’ van de KNVB, kleurde het café roze en prijkten de letters ‘GAY=OKAY’ prominent op de voorgevel. Via social media werd een hele campagne uitgerold om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van het evenement en dat wierp zijn vruchten af.

Het initiatief bleek een groot succes. Waar het de bedoeling was dat alleen Club Gouv (beneden) beschikbaar was voor het feest, kwamen er gedurende de avond zoveel mensen op het feest af, dat de feestgangers naar de kroeg moesten uitwijken omdat de kelder bij lange na niet alle mensen kon huisvesten.

Het idee was om op ludieke wijze met het thema om te gaan. Zo dienen de posters die via Facebook en Twitter werden verspreid met een korreltje zout genomen te worden. Daarnaast werd het pand aan de buitenkant voorzien van roze filters op de lampen en ook binnen in Club Gouv werd de hele verlichting van roze filters voorzien, werden roze ballonnen opgehangen, liep de bediening met roze haar en roze strikjes en was de club omgedoopt tot darkroom. Daarnaast moest een ieder die binnen kwam onder een grote lichtbak met de letters ‘kom uit de kast’ door.

Naast dat het een ontzettend gezellige avond was, was het voor de leden van het organiserende team ook een ontzettend leerzame avond. Vrijwel alle organiserende teamleden bezaten niet over horeca-ervaring, maar hebben bijvoorbeeld in de voorbereiding geleerd wat er komt kijken bij de organisatie van een evenement of zijn nu in staat hét perfecte pilsje te tappen.

De komende weken is het aan andere groepen om deze avond te overtreffen. Op 15 december wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze krijgt 1000 euro om een weekend weg te gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.