dorpshuis lierderholthuis heel dichtbij

Lierderholthuis heeft er jaren voor gestreden, maar het lijkt erop dat er binnen nu en een maand goedkeuring van de gemeenteraad krijgen. Er ligt een definitief voorstel voor de bouw van een MultiFunctionele Accommodatie (MFA), zeg maar een dorpshuis.

De gemeenteraad besluit op 20 december over het voorstel om 920.000 euro beschikbaar te stellen aan Stichting Dorpshuis Lierderholthuis. Met dat geld mag de stichting het lang gewenste dorpshuis gaan bouwen.

Een deel van het geld, grofweg 3 ton, wordt gebruikt om café d’Olde Wettering te kopen. De kroeg is nu nog eigendom van de gemeente Raalte. De gemeente kocht d’Olde Wettering een paar jaar geleden met het oog op het dorpshuis.

Het helemaal perfecte plaatje wordt echter niet gerealiseerd. De wens van stichting was namelijk om de school in het dorp en de nieuwe multifunctionele accommodatie te clusteren. Die variant vond de gemeente te duur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.