de kort wil raadsenquete aankoop zegge vii

Geachte raadsleden,

Per brief van 31 oktober heb ik u, in navolging van de heer Oostewechel van Salland Vitaal, verzocht een raadsenquête te organiseren die de bestuurlijke besluitvorming rond De Zegge VII, vanaf 2003, onderzoekt.

[i]Tot mijn verbazing las ik vorige week in de Stentor dat het concept-antwoord al klaar is, met daarin afwijzing van mijn verzoek. Blijkbaar is het in Raalte nog steeds de gewoonte dat de griffier en de raadsvoorzitter u uw antwoord op vragen van inwoners in voorgekauwde versie voorleggen. Tot heden met succes. Nog merkwaardiger is het dat de media hiervan blijkbaar (veel) eerder kennis kunnen krijgen dan de betreffende inwoner. Ik ervaar dit als buitengewoon grievend.

De afwijzing is gebaseerd op de conclusie dat het inzetten van een enquête op dit moment niet passend is. [/i]

Daartoe het volgende.

[i]Voor de afwijzing van het verzoek van de heer Oostewechel zijn tijdens de raadsvergadering slechts twee redenen genoemd. De eerste: het zou niet opportuun zijn (mevr. Steen) en, twee: raadsleden willen de rechter, in een eventuele zaak betreffende de bodemvervuiling, niet voor de voeten lopen.

Beide redenen begrijp ik niet, om de volgende redenen. [/i]

[i]

1. Een meerderheid van de raad vindt een enquête zinvol. Waarom nu niet opportuun? We zijn het begin van de besluitvorming al negen jaar voorbij. Wanneer niet nu, wanneer dan wel?

2. Een eventuele rechtszaak zal slechts betrekking hebben op de enorme bodemvervuiling bij Heesweg 44/44a. Tot nu toe echter is er, voor zover ons inwoners bekend, in de verste verte nog geen rechtszaak in deze te ontdekken. En mocht dit wél het geval zijn dan kan dit geen reden zijn voor het opschorten van een enquête. De gevraagde enquête heeft immers alleen maar betrekking op de bestuurlijke besluitvorming en alles wat daarmee samenhangt. De aansprakelijkstelling voor de bodemvervuiling staat daarvan geheel los.

3. Tijdens de raadsvergadering op 18 oktober was u er nog niet van op de hoogte dat een beleidspersoon, die zich indertijd midden in de betreffende besluitvorming bevond, bereid is zich hierover onder ede uit te spreken, zonder meel in de mond.

4. Door het afwijzen van mijn verzoek, dan wel het uitstellen van een enquête tot wellicht sint-juttemis, laadt u de verdenking op zich dat u personen uit de wind wilt houden. Dit zou u niet moeten willen. [/i]

[i]Op grond van het vorenstaande vraag ik u:

1. Mijn verzoek niet af te wijzen.

2. Niet alleen de media, maar ook uw inwoners, de mogelijkheid te bieden via uw website kennis te nemen van alles wat betrekking heeft op reguliere raadsvergaderingen. Dit houdt dus in dat ook concept-antwoorden op ingekomen stukken kunnen worden ingezien. Dit klemt te meer omdat vroeger – dus vóór het digitale tijdperk – zowel brieven, alsook concept-antwoorden, altijd bij de raadsstukken waren gevoegd en door iedereen konden worden ingezien. Graag verneem ik van u op welke wijze dit mogelijk wordt gemaakt.

3. Deze brief tijdens de aanstaande raadsvergadering op 29 november aan de orde te stellen. [/i]

[i]Met vriendelijke groet,

Hans de Kort[/i]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.