de kort uit ongenoegen knuddereactie

Geachte raadsleden,

Per brief van 19 november (bijgevoegd) heb ik het college gevraagd medewerking te verlenen aan een verzoek om plaatsing van een reclame/verkoopbord. Een bord zoals er ook in de directe omgeving van het gemeentehuis al twee zijn geplaatst.

Vandaag kreeg ik daarop een nietszeggende reactie (bijgevoegd). Ik noem het een zoveelste knuddereactie waarmee het college al jarenlang burgers probeert te ontmoedigen. De voorbeelden kent u te over – ik heb u daarmee immers al vele malen geconfronteerd – maar steeds hebt u, controleur toch van het college, geweigerd hierop in te gaan. Telkens hebt ook u – een raadsmeerderheid – zich geoorloofd mijn opmerkingen hierover af te serveren met slechts een “voor kennisgeving aannametje”. U had geen enkele behoefte de kwestie(s) te beoordelen en daarvoor hebt u inderdaad de machtsmiddelen.

In het onderhavige geval betreft het slechts één simpele vraag en ik citeer: “Graag zou ik van u vernemen of u er principiële bezwaren tegen hebt dat ook mijn kennis een dergelijk bord plaatst aan de wegzijde van zijn perceel. Een bord op een duidelijk zichtbare plaats en, evenzo als in de bovenstaande voorbeelden, met een felle, signaalkleurige, achtergrond en letters.”

De reactie van b&w heb ik bijgevoegd en u zult het met me eens zijn dat hierin niet in de verste verte een antwoord wordt gegeven op mijn vraag. Een antwoord zoals bijvoorbeeld “ja, wij zijn bereid medewerking te verlenen” of “nee, wij zijn daartoe niet bereid en wel om de volgende redenen”.

Het is onbegrijpelijk dat b&w in hun brief de conclusie durven te trekken dat zij mijn vraag “voldoende” hebben beantwoord.

Het feit dat b&w de bedoelde borden weliswaar kennen, maar nog niet hebben beoordeeld, betekent niet dat ze daarmee mijn verzoek als afgedaan kunnen beschouwen.

Ik wend mij hiermee bewust tot u, de gemeenteraad, omdat dit nu al de zoveelste keer is dat b&w er bij het beantwoorden van brieven met de pet naar gooien. Ik hoop dat u er nu eindelijk eens werk van maakt dat er op een correcte wijze wordt omgegaan met brieven van uw inwoners. En nogmaals: het gaat me niet om mezelf, want ik red me er wel mee. Het gaat me om de vele burgers die daartoe moeilijk of niet in staat zijn.

Het is een gotspe dat een brief waarin slechts één vraag wordt gesteld, met het niet beantwoorden van die vraag als afgedaan wordt beschouwd. Bij tien vragen kan ik me nog voorstellen dat er eentje wordt vergeten. Maar bij slechts één vraag lijkt me dit erg moeilijk.

Met vriendelijke groeten,

Hans de Kort

Bijlagen:

– Verzoek van 19 november 2012

– Antwoord b&w van 23 november

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.