dag van de dialoog groot succes in wesepe

De Dag van de Dialoog in de gemeente Olst-Wijhe was donderdag een groot succes in De Beukenoot in Wesepe. Het thema ‘Elkaar leren kennen begint met samen praten’ werd daarbij aan de orde gesteld. “Contact maken betekent je hart openstellen. Maar elkaar altijd overal aanspreken is niet noodzakelijk, ook het stil zijn moet worden gerespecteerd. Belangrijk is om elkaar in de waarde te laten”, zo kwam uit de gesprekken naar voren

Na een maaltijd van soep, broodjes en verschillende hapjes werden er in vijf groepen van zo’n acht personen veel ervaringen uitgewisseld. Hieruit bleek dat er veel verschil zit in het contact maken met elkaar tussen jong en oud en tussen verschillende religies. Ook zit er een verschil in hoe je iemand aanspreekt als het een vriend of een kennis betreft. “Op een vriend kun je onvoorwaardelijk vertrouwen en bij zo iemand mag je stil zijn. Die is er voor je.”

Zinnige gesprekken werden er gevoerd tussen rasechte Sallanders en enkele mensen van buitenlandse afkomst waarbij veel stof tot praten was. Verschillen enerzijds en respect voor elke religie kwamen daarbij naar voren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.