culinaire winterfair voor derde keer in olst

Voor de organisatie tekenen net als in voorgaande jaren VVV Olst en de Brasserie. Dit jaar is als partner Abcdecirkel aangeschoven, gevestigd op de benedenverdieping van het Holstohus. Het centrum behartigt de belangen van jongeren en volwassenen met niet aangeboren hersenletsel. Abcdecirkel is verantwoordelijk voor de creatieve invulling van de winterfair.

De laatste, zeer succesvolle winterfair, was in 2010 en trok 3000 bezoekers. Het was de begin dit jaar overleden Daan Speek, exploitant van de Brasserie en bestuurslid van de VVV, die in 2009 de eerste winterfair organiseerde op landgoed De Haere. Zijn partner Harry Harmsen is blij dat de traditie van een winterfair in Olst, na de onderbreking in 2011, wordt voortgezet en ziet het als een hommage aan Daan. De fair is dit jaar verplaatst van De Haere naar het Holstohus vanwege de hoge kosten voor de huur van tenten en verwarmingsapparatuur.

Op de fair staan veertig kramen met ondermeer cadeauartikelen, sieraden, kleding, kunst, groendecoraties, delicatessen en lekkernijen. In de binnentuin laat Henry van den Beld zien hoe hij meubels maakt van steigerhout en rookt de Brasserie zalm. Bij de ingang van het Holstohus staat een draaiorgel. Om half vier en half vijf zijn er dorpswandelingen.

Voor de creatievelingen biedt de fair elf workshops voor jong en oud aan: papierscheppen, paper roses, snoeptaarten, Boliviaanse hapjes, kerstballen breien, numerologie, je eigen tekening maken, innerlijke balans/meditatie, sjaal knopen, stijl, cupcakes versieren, chocoladeletters decoreren, adventskransen maken en kleine december cadeautjes. Opgave is tot en met 20 november mogelijk bij de Brasserie van het Holstohus. De prijzen beginnen bij vijf euro per workshop.

In de theaterzaal wisselen van drie tot negen uur koren, dansgroepen en orkesten uit Olst, Wijhe, Deventer, Zwolle, Welsum en Apeldoorn elkaar in hoog tempo af. ‘s Avonds is er in de Brasserie van het Holstohus live muziek. Toegang tot de winterfair kost 2 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Meer informatie: staging2.vvvolst.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.