concert vrouwenkoor sarabande een succes

Vrijdagavond dirigeerde zij de musical One touch of Venus in theater Odeon te Zwolle en op zaterdag ging ze op herhaling in De Krim. Na beider optredens met Muziektheater ‘Bel Canto’ Vechtstreek vond zondagmiddag een concert plaats in de Hervormde kerk van Heino met wederom Joan Jonkman als dirigente maar nu van het Vrouwenkoor ’Sarabande’.

Vrouwenkoor ‘Sarabande’ is een ambitieus koor dat uit maximaal 21 vrouwen bestaat. Het koor is opgericht door zangpedagoge en dirgente Klaziene van der Vinne. Nu is de dirigente de uit Heino afkomstige Joan Jonkman.

Begonnen werd met een prachtig ‘Ave Maria’ van Joh. Brahms waarna het hedendaagse ‘Hymn on the morning of Christ’s nativity’ klonk van M. Chandler voor koor en piano.

Henk Linker bespeelde het welluidende orgel in ‘Grand Choeur’ Opus 84 van F.A. Guilmant.

Psalm 23 (door koor) kennen we van Fr. Schubert. Over de naam Bach werd door Robert Schumann een stijlvolle Fuga geschreven voor Orgel. Henk Linker wist hier wel raad mee!

De mooiste uitvoering was wel ‘The Snow’ van E. Elgar. Vanwege het veel te weinige publiek durfde men bijna niet te applaudisseren. Maar na het horen van ‘The Snow’ – met als componist E. Elgar – werd er toch vurig geapplaudisseerd wat leidde tot een staande ‘ovatie’ voor dirigente, koor en pianist/organist. De bloemenhulde mocht er zijn!

Sarabande oefent iedere donderdagmorgen in de voormalige synagoge (Juliansatraat 18 te Dalfsen) van 10.00 u. – 12.00 u. staging2.vrouwenkoorsarabande.nl