ceintuurbaan officieel open

De Ceintuurbaan in Raalte is vrijdagochtend officieel geopend. Gedeputeerde Gerrit Jan Kok van de provincie Overijssel en wethouder Jacques van Loevezijn hebben samen als openingshandeling twee bomen geplant bij de nieuwe rotonde in de provinciale weg N348.

Door de aanleg van deze fraaie nieuwe ontsluitingsweg is Raalte-dorp vanaf de provinciale weg beter bereikbaar. Hiermee zijn ook de ongunstige aansluiting van de Zwolsestraat nabij de spoorwegovergang en de onveilige oversteek van de Hondemotsweg over de provinciale weg vervallen. Hiervoor in de plaats is een nieuwe rotonde gekomen die een erg veilige oplossing biedt. Ook het gebied tussen Landstede, zwembad Tijenraan en de sportvelden is nu een verkeersluw en veilig gebied geworden.

Naast de aanleg van de nieuwe weg is ook veel aan de riolering gewerkt en is de Hondemotswetering gedeeltelijk verlegd. Dit was nodig om ruimte maken voor het nieuwe wegtracé en om een duurzame situatie te creëren. De werkzaamheden zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie. De firma Jaartsveld Infra B.V. uit Varsseveld heeft het werk, ondanks de complexiteit, vrijwel geheel binnen de planning gerealiseerd.

Bijzonder aan de nieuwe rotonde Zwolsestraat – Ceintuurbaan is dat hier voor fietsers tweerichtingverkeer geldt. In de oude situatie was dit niet toegestaan. Uit inventarisatie van de oude situatie bleek dat de scholieren op veel verschillende wijzen van de rotonde gebruik maakten. Daarom is er voor gekozen om het fietsen in twee richtingen toe te staan. Nadeel is dat dit wel meer aandacht van de weggebruiker vraagt. De situatie is echter overzichtelijk en met borden en drempels wordt de automobilist gewezen op deze bijzondere situatie.

Bij de uitvoering van het project was er altijd sprake van een constructieve houding. Ook de buurt heeft elkaar geholpen. Bewoners aan de Hondemotsweg hebben hun erf beschikbaar gesteld, zodat de buren niet zo ver om hoefden te rijden tijdens de wegafsluiting. De gemeente laat weten deze initiatieven zeer te waarderen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.