cda afspraak 2015 bestaat niet

Wel had ze meer van het overleg tussen de clubs en wethouder Hiemstra verwacht. Hiemstra werd in juli door de gemeenteraad opgeroepen om met de clubs om de tafel te gaan en duidelijke afspraken te maken. Uit de ontstane commotie maakt Van Steen op dat die afspraken nog steeds niet bestaan.

“De verenigingen voelen zich onheus bejegend. Ik verwacht van de wethouder en verenigingen in ieder geval dat ze als volwassenen met elkaar gaan kijken hoe we dit op gaan lossen.” Wel moeten de verenigingen van Van Staan de keiharde deadline van 2015 daarbij loslaten: “Laat het jaartal even los, het is toch niet haalbaar, financieel gezien. Er komt namelijk nog veel meer op ons af.”

Ook verdient de discussie zoals die nu gevoerd wordt geen schoonheidsprijs, vindt Van Steen. “Het gaat nu naar een escalatieniveau toe. Daar los je niks mee op. De clubs willen serieus genomen worden, daarom moeten er concrete afspraken met elkaar gemaakt worden. Maar ook snap ik het verhaal van de wethouder. De tijd is anders dan toen we met zijn allen aan het kunstgras begonnen. Wel vind ik het belangrijk dat we als gemeente een goede verstandhouding met de verenigingen houden.”

Over de uitvoering die de wethouder gaf aan de motie die in juli door de gemeenteraad werd aangenomen, houdt Van Steen zich enigszins op de vlakte. “Het gesprek is niet zo gelopen als verwacht. Dat ga ik morgen nogmaals benadrukken. De partijen moeten serieus met elkaar om tafel en als volwassenen tot een oplossing komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.