caravanclub de wegwezers zoekt leden

Caravanclub De Wegwezers, die vooral leden uit Oost-Nederland telt, heeft weer ruimte om nieuwe, enthousiaste leden op te nemen. Het ledental is de laatste paar jaar door natuurlijk verloop wat sterker gedaald dan gewenst is. De club is op het moment een twintigtal equipes groot. Dat is te weinig voor het organiseren van trektochten en activiteiten tijdens vakantieweken in Nederland.

De Wegwezers is een groep caravanbezitters die gezamenlijk vakantie houdt door er met de caravan op uit te trekken. Het trekken naar een camping – of van camping naar camping – kan individueel geschieden of in onderling geregelde groepjes. Bij pech onderweg is er in het laatste geval hulp. Op campings is er vaak groepskorting en staat de groep bij voorkeur bij elkaar op één veld. De individuele vrijheid staat evenals de gezelligheid hoog in het vaandel bij De Wegwezers, maar een groepsgebeuren betekent ook geven en nemen. Zo verzorgen twee equipes tijdens het voorjaars- en najaarskamp wat activiteiten en excursies, waaraan iedereen kan deelnemen, wordt er gezorgd voor een kegelmiddag in februari, een nieuwjaarsreceptie in januari , zo mogelijk een trektocht in mei – juni en een jaarvergadering in oktober, waarbij er ook regelmatig wisseling van de wacht is bij bestuursfuncties. Bij een lidmaatschap zijn deze voordelen “mooi meegenomen”, maar er wordt om beurten ook een beroep op je inzet gedaan om de machinerie, die een vereniging nu eenmaal is, draaiende te houden.

In 2013 is het voorzomerkamp van 13 tot 27 april op de Veluwe, in Garderen. Het nazomerkamp is van 31 augustus tot 13 september in het Limburgse Helden. Voor beide samenkomsten zijn de afspraken met de campings al afgerond en is bekend welke equipes de organisatie verzorgen. Een trektocht in mei – juni is in voorbereiding. Er is gekozen voor Noord-Duitsland met als verste punt het mooie schiereiland Rügen in de Oostzee. Op de nieuwjaarsreceptie van 5 januari wordt de uitwerking van dit plan aan de leden voorgelegd en kunnen ze zich voor deze tocht opgeven.

In 2013 starten tevens de voorbereidingen voor het vijfentwintigjarig bestaan van De Wegwezers in april 2014 . Dat dient luisterrijk gevierd te worden zoals dat elk lustrum geschiedde.

Info

De contributie is voor echtparen € 60,– en voor solo’s € 40,– per jaar. Ieder bij wie de belangstelling voor de caravanclub De Wegwezers is gewekt, kan contact opnemen met de secretaris H. te Winkel, tel.0543.562371,

e-mail Roerdink2010@hotmail.com of met J. Schuurman, tel. 0543.515390.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.