broekland gaat vol voor kampioenschap

Het eerste elftal van Broekland kent een droomstart in de Vijfde Klasse H. Na acht speelronden voert de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst de ranglijst aan met slechts twee verliespunten. Alleen van Wesepe (3-3) werd tot nu toe niet gewonnen. Afgelopen weekend werd zelfs de eerste periodetitel in de wacht gesleept door met maar liefst 4-0 van SDOL te winnen. “We hebben een goede groep en de zomerse kwaliteitsimpuls draagt daar aan bij.”

Broekland doet het al een tijdje goed in de Vijfde Klasse. Promotie naar de Vierde Klasse lag vorig jaar binnen handbereik, maar USV was net iets te sterk. Als het aan trainer Arnoud Rouwenhorst speelt het vlaggenschip van Broekland volgend jaar wel in de Vierde Klasse. “Broekland heeft altijd een hoog meegedaan in de Vijfde Klasse. Dat is ook niet gek, want er staat gewoon een hele goede groep. En deze zomer is er een aantal jongens teruggekomen naar het dorp, waardoor we een behoorlijke kwaliteitsimpuls hebben gekregen. Helaas zijn Wout Koerhuis en Imre Jansen geblesseerd, maar jongens als Daan Koerhuis en Marco ten Klooster zorgen voor meer sturing. Die jongens hebben meer ervaring, zijn iets ouder en rustiger en hebben op hoger niveau gespeeld. In combinatie met de bestaande selectie staat er een goed elftal.”

Naast de kwaliteitsimpuls noemt Rouwenhorst ook de nieuwe manier van spelen als succesfactor. “Ik heb vorig jaar een aantal wedstrijden gezien. Toen speelde Broekland met twee spitsen. Dit jaar spelen we met drie spitsen. De groep pakte dat snel op en we willen stap voor stap beter worden. Ik wil de jongens individueel beter maken, maar we moeten het wel samen doen. Dat is ook de insteek op de training. De doelstelling is om dit jaar te promoveren, maar dan wel als kampioen. Zoals we er nu voor staan, zijn we niet tevreden met een tweede plaats.”

“Onze kracht is dat we vooruit willen voetballen. We willen de tegenstander onze wil opleggen. Er is veel beweging en ruimte voor initiatief. Spelers nemen elkaars positie over als iemand een actie maakt. En naast winnen is plezier ook belangrijk.”

Wat volgens Rouwenhorst nog wel beter kan, is het tempo. “Als we volgend jaar in de Vierde Klasse spelen, dan moet de balsnelheid en de omschakeling omhoog. We speelden laatst in de beker tegen Lemelerveld en toen was dat goed te zien. We moeten sneller keuzes maken en sneller handelen. En daar werken we de komende tijd aan.”

Rouwenhorst is pas sinds kort trainer van het eerste elftal van Broekland, maar de Zwollenaar voelt zich er goed thuis. “Ik ben altijd jeugdtrainer geweest en op een gegeven moment zocht ik een nieuwe uitdaging. Op datzelfde moment was Broekland op zoek naar een jonge, ambitieuze trainer. Broekland is een echte dorpsclub en daar voel ik mij thuis. Broekland is een warme, gezellige vereniging. Iedereen wordt geaccepteerd en komt voor elkaar op. We hebben een uitstekende staf rondom het eerste en tweede elftal en werken op een goede manier samen. Ik heb het reuze naar mijn zin hier en als het aan mij ligt speel ik volgend jaar met Broekland in de Vierde Klasse.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.