Home / archiefcentraal / bouwbedrijf exel uit lemele failliet

bouwbedrijf exel uit lemele failliet

Wat het faillissement allemaal teweeg brengt wordt momenteel in kaart gebracht. De gevolgen voor bijvoorbeeld de opdrachtgevers en de leveranciers zijn nog niet duidelijk. “We zijn nu druk bezig om de situatie in beeld te brengen,” vertelt Koster.

Wel is duidelijk dat de 69 personeelsleden, voornamelijk afkomstig uit Lemele en omgeving op straat staan. Het personeel kreeg maandag te horen dat het doek gevallen was. Donderdag worden ze geacht hun auto’s en materialen in te leveren. Meulenberg en Koster onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart. “Er hebben al veel gegadigden geïnformeerd naar de mogelijkheden om het bedrijf of delen daarvan over te nemen. Wat dat concreet gaat opleveren is eveneens nog niet bekend.”

Exel werd opgericht in 1964 en werd vooral bekend door stallenbouw in de agrarische sector. Exel Lemele Bouwgroep bestaat uit drie delen: Exel’s Aannemingsbedrijf Lemele, Exel Lemele Projectontwikkeling en Tiimmerfabriek Tifa Lemele. Die laatste twee zijn niet failliet en draaien dus gewoon door.

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.