bedrijven schenken scc geld voor goede doel

Het Sallands Cross Circuit krijgt veel positieve reacties van bedrijven op de Omni Mobilae Cross, die aanstaande zondag wordt gelopen. De opbrengst van de cross en de activiteit Outdoorkids4kids bij Omni Mobilae gaat naar het goede doel Stichting Leergeld Salland. “Ons goede doel valt erg goed bij de bedrijven die wij hebben benaderd”, zegt André Duteweert namens de organisatie van het Sallands Cross Circuit. Er wordt met ons meegedacht en we krijgen steun in het klein, maar ook groot.”

Aebi Schmidt Nederland van de zoutstrooiers – voorheen Nido – stuurt op het einde van het jaar geen kerstkaarten meer rond. Het geld dat daarmee wordt bespaart schenken ze elk jaar aan een goed doel. Dat goede doel mogen de personeelsleden indienen. “Toen ik een tijdje geleden via het SCC van deze Stichting Leergeld Salland hoorde, heb ik ook dit goede doel bij ons bedrijf ingediend”, zegt Bertus Haarman. “Onlangs kreeg ik te horen dat Stichting Leergeld Salland was uitgekozen als winnaar van dit jaar. Ons bedrijf doneert 1000 euro aan Stichting Leergeld Salland.” Daarnaast schenkt ook Kruiper Tweewielers aan het goede doel. Het bedrijf uit Raalte geeft 800 euro.

Ook de opbrengst van de kinderactiviteit Outdoorkids4kids gaat naar Stichting Leergeld Salland. De kinderen kunnen tijdens de Omni Mobilae crossloop deelnemen aan diverse outdooractiviteiten, zoals tokkkelen, wandklimmen en power tower. Voor 5 euro kunnen kinderen onbeperkt diverse outdoor activiteiten uitvoeren. Daarnaast krijgen ze nog drinken en een gratis broodje warme knakworst.

De allereerste wedstrijd van het Sallands Cross Circuit 2012-2013 werd afgelopen zondag gelopen. Bijna 700 deelnemers kwamen naar het terrein van het Hoftheater. Dat zijn er nagenoeg evenveel als vorig jaar. Tijdens deze loop werden eigenlijk drie wedstrijden in één wedstrijd gecombineerd. De Rohdaloop, de Raalte crosskampioenschappen en natuurlijk de Joop van den Enk Loop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.