arjan broekman voorspelt ruime winst rohda

Door: staging2.ParelvanSalland.nl

Het is een unieke derby, de wedstrijd tussen SDOL en Rohda Raalte. David tegen Goliath, met de Luttenbergers die de rol van de herdersjongen David vertolken in de strijd tegen de reus Goliath. De bekerontmoeting is bovenal een strijd tussen twee buurtdorpen. Arjan Broekman is een van de spelers die voor beide verenigingen heeft gespeeld. De Luttenberger vertelt over zijn gevoel bij de bekerontmoeting.

Hoewel hoofdklasser Rohda Raalte met een bus vol supporters naar Luttenberg wil komen, leeft de derby niet echt bij de verdediger. ,,Eigenlijk maakt het me niet zo heel veel uit dat SDOL en Rohda tegen elkaar spelen. Het is leuk voor de verenigingen zelf, maar je weet van tevoren al wat er gaat gebeuren. Wat ik denk wat er gaat gebeuren? Ik ga er vanuit dat Rohda met 5-0 of 6-0 wint.”

Broekman heeft vorig jaar ook een paar keer zijn opwachting mogen maken in de hoofdmacht van Rohda. Als linksback kreeg hij onder meer in de competitiewedstrijd tegen Babberich speeltijd. De kans dat de verdediger zondag in Luttenberg in actie komt lijkt echter klein. ,,Dit jaar ben ik nog niet met het eerste mee geweest. Daarnaast ben ik net vier weken geblesseerd geweest, dus de kans dat ik speel lijkt me vrij klein.”

Broekman verliet SDOL als tweedejaars D-junior. Hij werd als talentvolle voetballer van een jaar of twaalf, dertien, gescout door Go Ahead Eagles. Het avontuur bij de Deventer profclub hield echter na een jaar al op. ,,Een dag nadat het nieuws bekend werd klopte Rohda al op de deur. Ik heb er destijds ook nog aan gedacht terug te gaan naar SDOL, maar met Rohda zou ik op hetzelfde niveau voetballen als in de jeugd van Go Ahead. Dat leek me ook wel leuk.”

Met zijn verleden bij SDOL is Broekman echter de ideale persoon om Rohda-trainer Kick Maatman in te lichten over de tactiek die de Luttenbergers zullen hanteren tegen de hoofdklasser. Maar vooralsnog heeft de oefenmeester niet bij de speler aangeklopt voor informatie. ,,Hij niet, maar een paar spelers van het eerste wel. Wat ze dan willen weten? Vooral wat voor spelers er bij SDOL rondlopen en wat ze kunnen verwachten.”

Ook vanuit het Luttenbergse kamp heeft Broekman al verhalen gehoord. Vader Wim is keeperstrainer bij SDOL en een aantal vrienden zijn lid van de club. Kameraad Christian Kortstee speelt zelfs in de hoofdmacht. ,,Mijn vader was eigenlijk niet blij met de loting, omdat je eigenlijk bij voorbaat al weet dat je verliest. Met mijn vrienden heb ik het er ook maar heel even over gehad. Ook bij hun ging het gerucht dat ik zou spelen. Maar zoals gezegd, daar heb ik nog niets over gehoord.”

Een rentree op sportpark De Achterberg blijft daardoor voorlopig uit voor Broekman. Of de verdediger ooit nog op het Luttenbergse hoofdveld zal acteren? Hij houdt zijn opties open. ,,Of ik in de toekomst terugkeer bij SDOL? De kans is aanwezig, maar wanneer weet ik echt niet. Het kan volgend jaar zijn, maar het kan ook nog vijf jaar duren. Voorlopig heb ik het hier naar mijn zin. Met Rohda 2 spelen we in de reservehoofdklasse, dat is een mooi niveau.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.