17000 streekeigen bomen en struiken de grond in

De 43 erfeigenaren ontvangen samen bijna 17.000 bomen en struiken. In het kader van SHEES, dat loopt tot 2013, hebben in totaal 176 erfeigenaren een advies gekregen. Hiervan gaan 163 erfeigenaren het advies daadwerkelijk uitvoeren. Een groot deel hiervan staat voor het voor- en najaar van 2013 gepland. Er staan nog 12 erfeigenaren op de wachtlijst, die binnenkort ook een advies ontvangen. In de gemeente Deventer is nog ruimte voor 12 nieuwe aanmeldingen.

Vroeger lag de inrichting van een erf min of meer vast. Veel bebouwing en beplanting had een praktisch nut. Daardoor ontstonden bepaalde kenmerken die je alleen in bepaalde stre-ken zag. Denk hierbij aan de manier waarop een erf is ingericht met beplanting zoals fruit-bomen, heggen en hagen, maar ook typische elementen zoals waterputten. Deze kenmerken maken de streek onderscheidend van de rest van Nederland. Het is belangrijk dat deze ken-merken behouden blijven, aangezien we hier allemaal van genieten.

Het programma is een samenwerking tussen de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, Landschap Overijssel, de Monumentenwacht en Het Oversticht en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeenten, de provincie Overijssel en Europa. Voor meer informatie raadpleeg de website staging2.sallandbuiten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.