zwemles voor bso kinderen

.

De wekelijkse bso-zwemlessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar die op donderdag naar een bso van Landstede Kinderopvang gaan. Ze worden gegeven door twee ervaren en gediplomeerde zweminstructeurs: één van Zwembad Carrousel en (uiteindelijk) ook één van Landstede Kinderopvang. Ook helpt er een stagiaire van de Landstede-opleiding Sport & Bewegen mee. “Doordat er maar liefst drie instructeurs zijn op een groep van maximaal acht kinderen kunnen de kinderen in kleine groepjes op hun eigen niveau oefenen. Hierdoor is er volop persoonlijke aandacht voor ieder kind”, vertelt Yvor Seinen, accommodatiemanager van Multifunctioneel Centrum Carrousel.

Iedere maand is er afzwemmen: zodra de kinderen er aan toe zijn mogen ze hieraan deelnemen. Zwembad Carrousel zwemt af voor het Zwem ABC diploma van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Tijdens de bso-lessen wordt er opgeleid voor diploma A.

Ideaal voor ouders

Het idee voor het gezamenlijk aanbieden van zwemlessen ontstond vorig seizoen tijdens de Sportinstuif, een evenement waarbij basisschoolkinderen verschillende sporten uitproberen. “We wilden de kinderen graag laten kennismaken met het zwemmen en ons zwembad zodat ze van jongs af aan veilig en vertrouwd met water worden”, zegt Seinen.

“Maar niet alleen voor de kinderen, ook voor de ouders is het prettig”, vult Weelink aan. De zwemlessen vinden namelijk plaats tijdens werktijd, maar ervoor vrij nemen hoeft dus niet. Daarnaast past het zwemmen goed bij ons beleid, waarbij onder andere zoveel mogelijk bewegen centraal staat.”

Positieve geluiden

“Tot nu toe zijn alle betrokkenen tevreden over de samenwerking. Weelink: “We horen alleen maar positieve geluiden, ook van de kinderen: die vinden het geweldig!” Op dit moment is er één groep die elke donderdag van 15.45-16.30 uur les krijgt, maar bij voldoende belangstelling komen er meer groepen, zo mogelijk ook op andere dagen en tijdstippen”, besluit Weelink.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.