zon wijn en most maken in de landman

Ruim 400 bezoekers kwamen afgelopen weekend een kijkje nemen bij het werk van wijngaardenier Ralph Mulders van De Landman in Raalte. ‘Wel bewerkelijk zo’n druif en allemaal handwerk’ was een veel gehoorde reactie.Aan de hand van enkele vers geplukte rijpe Muskaat wijndruiven uit Italië en de druiven uit de wijngaard in Raalte konden bezoekers zien dat er dit jaar nog niet veel suiker in de druif zit.

Een 7% alcohol potentieel is nog niet genoeg. Laten hangen dus en zorgen dat de vogels er af blijven. Dan komt het met de Cabernet vast wel goed. Onder de bezoekers van de markt zijn drie prijzen verloot. De heer Huijstee uit Lochem heeft een fles Barolo gewonnen; Ronald Kreileman mag een fles Barbera van Teo Costa ophalen en Nicole Hoekstra uit Deventer kan onder leiding van de Landman haar eigen likeur komen maken.

Door de vele belangstellende voor de Pruverie kwam Jos Engelbertink van de Wijnkristal uit Heino er niet aan toe om voor iedereen die dat wilde een wijnadvies uit te brengen. Heb je het kerstmenu al in gedachten dan kun je hem een e-mail sturen met de gerechten of contact met hem opnemen.

Ook voor het Raalter Amateur Wijn en Biermakersgilde was de open dag succesvol. De cursus wijnmaken die dit najaar start zit nu bijna vol. Ook voor de cursus likeurmaken wordt overwogen of er misschien een tweede kursus van twee avonden moet worden opgezet. Wilt u toch nog meedoen en of meer informatie hebben neem dan contact op met het gilde of via Wijngaard de Landman.

“Met zo’n grote belangstelling kijken we nu al weer uit naar de 2013 editie in 2013 die eind september weer wordt gehouden,” aldus Mulders. Het thema voor volgend jaar is al bekend. Biologische wijnen staan dan centraal, liefst zonder sulfieten

Meer informatie over Wijngaard de Landman Raalte? Mail dan met info@wijngaarddelandman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.