wrbikes opent nieuwe vestiging in haarle

WRBIKES heeft afgelopen zaterdag zijn nieuwe vestiging aan de Molenweg 10 in Haarle geopend. In het pand waar vroeger Hobbyhuis Haarle gevestigd was, zit nu het bedrijf gespecialiseerd in sportfietsen, dat vijf jaar geleden gestart is in Nieuw Heeten.

Het pand in Haarle was voor eigenaren Wim en Petra Rechterschot liefde op het eerste gezicht: “Ja, het kwam te koop en het zit op zo’n geweldig punt. De mountainbikeroute zit op zo’n 500 meter afstand.” Rechterschot omschrijft zijn handelswaar als ‘alle soorten fietsen zonder spatbord’ en dus sluiten de mountainbike en racefietsroutes perfect op hun business aan.

Handig: De winkel krijgt een bandenautomaat. Als je als fietser een lekke band hebt, kun je een nieuwe binnenband uit de automaat bij de winkel halen.

“Het is een stuk groter,” vertelt Rechterschot. “In Nieuw Heeten hadden we de beschikking over 95 vierkante meter en dat was inclusief werkplaats. Onze nieuwe winkel is qua oppervlakte verdubbeld.

WRBIKES heeft bewust maar één merk: KTM. “KTM heeft een eigen ontwerpafdeling die de modellen met zorg samenstellen. Daarnaast, heel belangrijk voor ons ze hebben een enorm goede service.”

Landelijke primeur

Naast het feit dat Wim en Petra zaterdag hun nieuwe winkel openden, scoorden zij ook nog een landelijke primeur. Zij hebben het eerste wielercafé van Nederland geopend. Een wielercafé? “Ja daar kunnen wielrenners, mountainbikers, gewone fietsers en wandelaars terecht voor een kop koffie en een stuk taart of vlaai. Ook hebben we een hoek over de historie van fietsen ingericht en op een scherm tonen we foto’s. Wie

het leuk vindt, mag een foto van zijn eigen fietsavonturen inleveren.”

Het wielercafé draagt de naam ‘Oranje Boven’. Via je de ingang van de winkel loop je er binnen. Het gebak wordt verzorgd door de bakkerij van de Parabool, die onlangs opende in Mariënheem. In de winter kunnen fietsers zich er opwarmen aan een kop snert of tomatensoep.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.