workshops etsen marianne van beek uitgebreid

Na vele workshops etsen gegeven te hebben aan enthousiaste etsers-in-spe die zo kennis konden maken met Rembrandt’s ambachtelijke druktechnieken, heeft kunstenares Marianne van Beek haar aanbod uitgebreid.

In Atelier De Nieuwe Engel in Welsum worden tijdens de workshops twee basistechnieken geleerd. De combinatie van die twee leidt in een etsdag vaak tot veel bewondering van de eigen afgedrukte etsen aan de drukpers. Kunstenares Marianne van Beek: “Workshops etsen worden niet veel gegeven. Ik merk dat juist dat exclusieve én het geheimzinnige van de ambachtelijke technieken mensen erg boeit.”

Gemotiveerd door de enthousiaste reacties en de nieuwsgierigheid van de deelnemers naar de andere mogelijke technieken, heeft Marianne besloten ook de vernis-mou techniek aan te bieden. “Met de vernis-mou is weer een heel breed scala aan effecten in een tekening mogelijk. Denk maar aan de structuren van herfstbladeren, een raffiatouwtje en een kanten kleedje; eigenlijk alles met reliëf dus. Deze zijn niet te tekenen, maar met deze techniek kan je ze wel etsen.”

Voor data en meer informatie over de workshops etsen kijk op staging2.denieuweengel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.