wijhenaren in actie tegen sluiting bibliotheek

De afgelopen week hebben veel inwoners van Wijhe geprotesteerd tegen de sluiting van hun bibliotheek. Door het niet meer verlenen van de subsidie van 40.000 euro wordt de bieb in Wijhe gedegradeerd tot een uitleenpunt. In Olst blijft een volwaardige bibliotheek.

Het opgerichte actiecomité heeft een handtekeningenactie gevoerd, waarin bezwaar kan kan worden gemaakt tegen de voorgenomen sluiting. Inmiddels hebben een paar duizend Wijhenaren hun handtekening gezet.

Wijhe toont zich sterk en eensgezind.

De verzamelde handtekeningen worden voorafgaand aan de raadsvergadering van 29 oktober aan de wethouder mw. Ans Otterloo aangeboden. In een krantenartikel van gisteren reageert ze als volgt: ”Met name de jeugd krijgt de aandacht die ze verdient” en “De voorstellen zijn zoals ze zijn.” Dat betekent, dat de plannen gewoon worden doorgezet.

“Kennelijk wordt er nog niet goed geluisterd. Het voortbestaan van een volwaardige bieb in Wijhe is van belang voor jong en oud. Voor iedereen. De bieb is het hart van het bruisende centrum van Wijhe. Het leukste dorp van Overijssel heeft recht op een volwaardige bibliotheek. Wij gaan door met de actie”, aldus Anke Kral-Velthuis, een bezorgde burger en betalend lid van de bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.