Home / archiefcentraal / waterzuivering weer volledig in orde

waterzuivering weer volledig in orde

Het waterschap heeft het kwaliteitszorgbedrijf KIWA opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de gasexplosie. Dit onderzoek vindt plaats tijdens het opruimen van het terrein. Op het afgezette deel van het zuiveringsterrein zijn asbestdelen gevonden. Donderdagmorgen gaat de asbestsanering van start. Daarna kan in de loop van vrijdag het puinruimen en het onderzoek naar de oorzaak beginnen. De resultaten van het onderzoek worden een week later verwacht.

Door de explosie zijn de tanks waarin het zuiveringsslib wordt vergist, voor langere tijd uit bedrijf. Dit betekent dat al het slib per tankauto wordt afgevoerd naar de rioolwater-zuiveringen Deventer en Zwolle.

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.