waterzuivering weer deels in bedrijf

Dit betekent overigens niet dat de situatie geheel onder controle is. In een nabezinktank van de installatie bevinden zich (puin)resten die hier na de explosie in terecht zijn gekomen. Op dit moment is nog niet duidelijk of om deze reden de tank langdurig buiten bedrijf blijft. Wanneer dit noodzakelijk blijkt zoekt het waterschap naar een oplossing om het zuiveringsproces in gang te houden.

Het waterschap heeft het kwaliteitszorgbedrijf KIWA opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de gasexplosie. Dit onderzoek kan pas plaatsvinden wanneer het terrein is opgeruimd. Daarom laten de resultaten nog enige tijd op zich wachten.

Vlak na de explosie was er op de rioolwaterzuivering en directe omgeving sprake van extra stank. Dit verschijnsel is inmiddels weer genormaliseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.