wandelvierdaagse moet borden verplaatsen

“Het mag niet van de gemeente, volgens het handhavingsbeleid,” stelt voorzitter Chris de Bont. “Volgens het reclamebeleid mogen we in het buitengebied geen reclame maken. Ook op de plek in Heeten waar we het bord geplaatst hebben, mag dat niet.”

Wat er zou gebeuren als de borden zouden blijven staan, weet De Bont niet precies. “Zo ver willen we het niet laten komen. Maar met handhaven zou wel iets met het verwijderen en een boete bedoeld worden,” aldus de voorzitter van de SW4D. “Dat hebben we maar niet uitgeprobeerd.”

De organisatie van de wandelvierdaagse wist niet dat ze in overtreding was. “De borden hadden er al eerder gestaan, vorig jaar. Wij dachten dat het gedoogd zou worden, maar dat is niet het geval.”

De borden worden mogelijk dinsdag nog verplaatst. Het bord bij de rotonde gaat naar de kruising van de N348 en de Westdorplaan, het bord uit Heeten gaat naar Raalte Noord. Echt een hele grote zaak maar De Bont er niet van. “De attentiewaarde van de borden is aardig hoog. Het gaat ons er om dat mensen er aan herinnerd worden om zich in te schrijven.”

Dat herinneren aan het inschrijven lijkt aardig te lukken, want er zijn nu al meer dan 150 mensen meer dan vorig jaar die zich via de voorinschrijving aangemeld hebben. “Ja, dat loopt als een trein,” stelt De Bont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.